Lenakursen!

Hello alla!
Ja nu måste jag bara berätta hur fantastiskt kul vi hade det under vår härliga Lena-kurs som nu har startat om för denna säsong :)
Liiite smolk i glädjebägaren var det för mig för jag har dragits med en envis förkylning under snart 4 veckor och kulmen nåddes på fredagen när vi skulle ha teori..!

Nåväl..när lördagen så infann sig så började lektionerna vid 9 och sträckte sig till 15.30 när min lektion började.
:-D

Vi var inte full grupp som vi brukar vara (10 st normalt) utan vi var 7 ridande och några staketryttare.
Efter min framridning där jag checkade av öppnor och slutor i skritt och trav så tränade jag och Nova (min älskade 23åriga halvblodsmärr e:Maraton) på samlingar i trav för att sedan övergå till travökningar där hon bara skulle länga på stegen men behålla takten.

Kul men lite jobbigt tyckte nog Nova för hon är inte riktigt igång bl a pga av min sega förkylning..

Det är ju då så praktiskt att det går att variera ridningen så man inte kör slut på hela eqipaget så vi fick då öva på "vaggan". Denna härliga övning tränar upp både ryttarens finmotorik och hästens sinne för den allra minsta lilla signalen som jag i detta fallet ger ;D

Vaggan kan övas på olika sätt bl a att hästen ska ta två steg fram och ett tillbaka eller omvänt. Bra att öva olika många steg så inte häster lär sig att förutse hur många steg den ska ta. Efter detta så "tightade" vi upp övningen lite till och då skulle Nova bara förflytta vikten fram eller bak och inte röra fötterna..alltså bara gunga framåt eller bakåt, fattar ni så lite man behöver göra?!

Hur lite kan man göra egentligen för att göra sig "hörd"?

Som avslutning på min lektion så tränade vi på vår spanska skritt, avsutten träning då. Nova har ibland "glömt bort" att hon har två bakben som ska följa med och detta resulterar då i att hon blir lång som en sågbock ;) stackars liten..

Kvällen avslutades med härlig tacos och melodifestivalen hos vår vän Marina!

Söndagen fortsatte för min och Novas del väldigt trevligt där vi fortsatte att öva slutor och öppnor, fast denna gång på voltspår som blev mindre och mindre... och så några försök till galoppombyten och att bibehålla förvänd galopp genom åtminstonde en hörnpassering. Som sagt så är Nova inte såå igångsatt att jag kan kräva så mycket mer av henne :)
Ja nu har jag då skrivit av mig och sitter här och ler och längtar till nästa Lena-kurs i slutet av april!!
Ha det bäst alla, kram från Stina

Allt bra

Har väntat ett par dagar med att blogga, hade hoppats att någon som red på Lena kursen i helgen skulle skriva :) Men ännu har jag inte gett upp hoppet! Jag fortsätter att vänta men innnan de så vill jag bara berätta att min pålle står på benen igen och har inte speciellt ont i ryggen, han har till och med börjat bli så där mjuk och fin i musklerna som han var i sommras! Känns underbart att slippa massera en spänd fiolsträng :D

I går när jag skulle ta in hästarna så tränade jag lite "nh" eller lydnad (kalla de vilket som) på väg in i stallet, mest för att Fritz (B-ponnyn) i stallet vart lite pigg och ville gärna trava in i stallet helst buffa om kull mig och springa själv, men nej där går gränsen för mig "ingen ska på klampa över mig, inte ens en liten ponny som tror att han är störst, bäst, vackrast" 
Denna ponny kan även vara väldigt "dominant" av sig, visade han även i sommras när han jagade Zäter runt i hagen en hel dag, Zäter var mer eller mindre skräckslagen och blöt i svett, du såg ögonvitorna på honom och han sprang fram och tillbaka vid öppningen av hagen och gnäggade efter hjälp.

Men jag tränade helt enkelt på att få honom (Fritz)att stanna när jag stannade, få honom att backa när jag backade och få honom att följa mig. Hehe, om jag lyckades! Efter två varv på gården så gjorde han lydigt allt jag bad om, dessamma gällde nästa pålle Kalmer.

Så jag är helt enkelt nöjd med pållarna i stallet, alla har de sin personlighet men de är alla lika underbara på sitt sätt! :)

På lördag är det Ny år i Iran, men familjen får klara sig utan mig i år för jag ska ju på möte och ridsportsgala med några Epona medlemmar! :D Ser verkligen fram emot det.


Lilla Fritz, även till salu inom en snar framtid, håll utkik du som är intresserad!


Äntligen

Nu börjar det hända grejer! Zäters rygg är så gott som bra nu, han ömmar ytterst lite och är lite stel men det är stor skillnad och det får man vara tacksam för :D

Masserade och gick på en promenad med honom idag och i morgon kanske jag är uppe på häst ryggen igen :)
Vi får väl hoppas!


Zäter har väl tur som har en så "tålmodig" ägare.
Men allt slit är definitivt värt det! Jag ser ingen framtid utan hästar.

hälsningar
Misha och Zäter

Lena kurs

Var på Lenas teori igår och samlade en dos inspiration :)
Behövs verkligen emellan åt, man blir liksom mer peppad eller taggad kan man ju också uttrycka det!

I morse när jag var på väg till stallet i det underbart soliga vädret så slog mig tanken flera gånger på hur gärna jag hade velat vara på Birca och rida lektion för Lena med Zäter, men är hästen "sjuk" så finns det ju inte så mycket att göra åt det :/
Men nu när jag tittade ut genom fönstret och såg att det snöade så vart jag inte lika sugen på att vara på kursen längre, så jag får trösta mig med det! :)

Har masserat pållen, gått på promenad och...

tagit lite bilder på Zäter idag (ovanligt?hehe) och Issa fotade oss också :)


  

 

Tryck på de små bilderna för att få större bild :)

 

hälsningar
Misha och Zäter


Besöks rekord

Tror minsann vi har haft besöksrekord på bloggen! :D
Det är ju jätte roligt! medan statistiken ökar på eponas blogg så minskar den på min egen, men vem bryr sig? För mig är det viktigare att det går bra för epona rs än för min och Zäters halvtråkiga blogg.

Eftersom att jag är anti dålig uppdatering så hoppas jag att fler epona medlemmar börjar blogga här! och ni icke medlemmar, ni får helt enkelt se till att bli medlemmar och börja skriiiiiiva! :D
Då är problemet löst :)

Nu ska jag gå till Zäter, massera honom och gå på en promenad i det underbara vädret :')

Vi syns på Lena kursen ikväll (ni som ska dit)


Jag och Zäter på våran absolut första lektion inom klassisk dressyr, var alltså på en Craig Stevens kurs!
Där det gick as dåligt för mig och Zäter men jag tror att det var mycket de som fick mig att fortsätta (evishet).


(Mishaa.blogg..... finns inte längre!) En bild på Syrrans hund(Nikita) som jag och familjen tog hand om ca 2år innan hon flyttade till sthlm med syrran. Värdlens finaste, saknar henne otroligt mycke! :)
Men hon kommer hit under loven så det är ju tur det iallafall! och hela Augusti så är hon min!
Hon älskar ju förövrigt att jaga Zäters svans (vilket hon inte får) men så fort hon kommer i närheten av hans mule så blir hon genast feg och skakar värre än ett asplöv!

Hälsningar
Misha,Zäter och Nikita!

otur X 100

Jag blir fullkomligt galen! Zäter har haft ont i ryggen sen i lördags!!!!!!!!!!!
Jag jag vill ju komma igång! jag vill rida! träna dressyr! och bara därför ska han komma på olika ställen man kan ha ont på för att slippa undan! nää jag skojade bara, men nått i den stilen.

I sommras hade han ont i ryggen, då fick han vila och masseras ca 3veckor, höstas blev han halt och fick vila dryga 4månader och nu när han äntligen har kommit igång igen så får han ont i ryggen igen. VAD ÄR DET HÄR?!?!?!?!?
Höjden av otur??

Lektionen i morgon blev ju själklart inställd, vad är det för vits att rida en häst som har ont? Så nu är det bara fortsätta massera och gå på promenader samt träna Nh och hoppas på det bästa.
Lär väl ta 1-2veckor men huvudsaken han blir frisk. Man blir ju dock något less när allt ska strula, saknar de gamla friska tiderna :/


Slut på de roliga :(

Så var lovet slut, det har gått fruktansvärt fort! Jag och Zäter har haft ett roligt lov och hunnit träna en heldel! inte en enda vilodag har han haft denna vecka, man får ju passa på när solen sticker fram och när  man väl är ledig :)

Nä men i veckan har 3 vilodagar eftersom att de väntas att göra bort 3prov i veckan! Kunde inte starta bättre *suck*
Men snart är det ju sommarlov, och snart kommer ännu mer värme och mygg och massa små kryp fram och då är det bara fram med "broms broms" och flugpannband! Jag längtar!:D

Under lovets gång har vi hunnit med 1 Birgitta lektion också som gick jätte bra, jag är så stolt över min pärla till häst! Trots att han tydligt markerar med att vifta på svansen för hur otroligt jobbigt han tycker att vissa övningar är så gör han sitt bästa ändå och stället upp för matte. Det är ren och skär lycka! :D

Tyvärr har jag fått ont i mina sittben och Zäter är öm i ryggen sen igår så jag fick massera honom igår och skritta en runda, idag har jag bara masserat och longerat lite.
I morgon ska han få vila och masseras så hoppas jag att han blir bättre snart.
Mina sittben känns ju ordentligt, jag får ont av att sitta på hårda stolar t.ex så jag antar att det  inte är speciellt skönt för Zäter att ha mig på ryggen :(
Vad gör man?


ett kort klipp, cd skivan i kameran tog slut precis när jag visslade åt honom att komma fram till mig.

Ursäkta för ännu ett långt inlägg! Jag är verkligen usel på att fatta mig kort xD

hälsningar
Misha och Zäter

Tömkörning,Liviano-10

Kolla in vår tömkörning, Jag och liviano!
Vi kämpar på, kram från oss. Stina






Jag håller med föregående talare...

Verkligen toppenväder i kväll, några grader minus och helt vindstilla. Lars och Anna-Stina har dessutom varit så duktiga och skottat undan snön överallt, till och med i paddocken. I går fick hästarna springa runt och leka i snö upp till knäna och i dag var där en helt perfekt ridbana. Nu när det bara är en dryg vecka kvar till Lena-kursen så är det verkligen på tiden att vädret tillåter mera ridning. Det ska bli så kul att åka till Blåsmark igen. Jag, Anna-Stina, Maria B och Lena kommer att bo hos Marina så det lär ju bli en hel del hästsnack på kvällarna. Här kommer en liten film om Chillags galoppfattningar. Alla som känner oss vet ju att vi har haft en del problem med fattningarna (bakutsparkar och annat) så även om de inte är helt perfekta så tycker jag att vi har kommit en bit på väg.



Ingrid

Toppen väder!

Tummen upp till de UNDERBARA vädret!! :D
Det behövdes verkligen!

Igår sökte jag sommar jobb via komun, såg att de även höjt lönen när jag frågade en annan kompis som har jobbat för komun 2 sommrar i rad :)
Så jag hoppas att jag hamnar på något djur ställe!

Idag har jag och Zäter ridit i drygt 3 timmar, riktigt härligt! :)
Blev dressyr i ca 1timme och 45min sen red vi ut runt Åsen som tar ca 30min från Inger och Anders ridplan :)
Red lite lösgörande övningar som jag har tränat med Birgitta i sommras, stor skillnad sen i sommras kan jag tala om! Men vi har mycket kvar innan vi kan kalla oss super duktiga.
Funderar på att rita övningarna i paint och lägga ut på min och Zäters blogg sen!

Tog med mig kameran till stallet idag (älskar att fota) och tog lite bilder på Zäter :)
Här har ni resultatet!


Nu ska jag tjata på mamma så jag får ett nytt bättre objektiv! :D


Värsta super modellen! ^^

hälsningar
Misha och Zäter

Katrine Buur


Katrine Buur och en av hästara hon tränar.

För ca 1år sedan fick jag äran att göra ett filmklipp om Katrine och hennes hästar, ett kort bildspel med lite filmklipp och en lugn låt.
Katrine hittade jag på en sida som heter pixbox när jag öppnade ögonen för klassisk ridning.

Efter att ha pratat lite med Katrine på internet så fick jag bland annat reda på att hon var ridlärare och höll kurser i Danmark där hon bor till mesta del av året. Hon är även i något annat land (kommer inte ihåg var) och studerar om jag inte är helt ute och cyklar.
Hennes mamma håller även hon på med hästar.

Katrine Buur rider en blandning av Akademisk ridkonst för Bent Branderup, klassisk dressyr och Alexander Nevzorov.
En salig blandning, men det verkar ju fungera i allafall! :)

En otroligt trevlig människa är hon och väldigt lättsam! Vi pratar mest på msn där vi skriver på engelska då eftersom att jag inte förstår när hon skriver på Danska, få ord som jag förstår :P
Nu när hon har kommit hem från (landet där hon studerar) **** så skickade hon ut mejl till hennes elever och tydligen hade jag hamnat på sändlistan så jag fick ett danskt mejl om en kurs hon skulle hålla hemma i Danmark.
Jag har dock inte råd eller tid att fara iväg till Danmark och i sådana fall skulle jag vara tvungen att låna häst dessutom, nä det får bli framtida planer om intresset skulle finnas då :)



video klippet jag gjorde :)

Hälsningar
Misha

RSS 2.0