Barfota

Förra helgen hade Epona medlemsträff på hembygdsgården i blåsmark, var en superlyckad dag med en jätte intressant föreläsning om hästens hovar som hölls av Kerstin Kemlén, vi planerade även kommande aktiviteter i Epona och åt en jättegod trerätters middag!

Kerstins föreläsning var så pass intressant att jag verkligen bestämde mig för att "nu ska jag ta tag i Zäters hovar", två dagar senare rök skorna och hovarna såg verkligen förj-vliga ut! Jag fotade alla hovar och mejlade bilderna till Kerstin som var super snäll och tog tiden att titta igenom bilderna och förklara lite mer om Zäters hovar, mejlet skrev jag sedan ut och gav min nya hovslagare som fick papprena idag. Zäter är verkad och har vilat hela veckan, har bara varit ute gått med honom för att se hur han rör på sig och om han halkade vilket han till min glädje inte gjorde, han halkade lite med vänster bak men de är för att han har varit trångskodd och delar av hovväggen har lossnat, en typ spricka kan väl kalla det. 

Har haft välldigt tur med min nya hovslagare för att han är så pass intresserad och för att jag får komma med mina tankar, idéer och tycka till vilket är helt ovant från min sida. Han tyckte det lät jätteintressant när jag försökte förklara lite från föreläsningen och ville jättegärna läsa vad Kerstin skrev om Zäters hovar så att han kunde hjälpa Zäter.

Idag provade jag rida ut för första gången utan skor, han halkade inget men lite annorlunda rörde han sig, red någon km i skritt och när jag kom tillbaka och kände på hovarna var dem aningen varma så jag gissar att jag får ta de lite försiktigare annars gick det bra. Far till stockholm på tisdag och är borta en vecka så jag har bett tjejen som ska ta hand om honom att bara gå ut och gå med honom så att han ändå för stimulera hovarna.

I slutet på April ska jag ta ut Kerstin för "KOLLA HOVEN", så om någon annan från Pite vill att hon ska kolla hovarna på din häst så hör av er så kan vi ta ut henne samma dag :)

Gå in på www.kerstinkemlen.se för mer info om hästens hovar m.m.!

Hälsningar Misha

RSS 2.0