Filmklipp från Lena kursen!



Många av mina rid kompisar skulle säkert tycka att jag var konstig som tyckte det gick så himla bra efter att ha sett klippet?(han går ju inte på tygeln, xD) Men då säger jag så här "Ni vet inte vad ni pratar om, gå in på Lenas hemsida och läs om klassisk dressyr innan ni dömmer någon"

Jag är super nöjd i allfall :D

hälsningar
Misha och Zäter

Lena kurs 23-25/4-10

Jag vet att det har stått stilla under helgen, kursen tog all kraft och energi men jag och Zäter fick mycket gjort och nu är det bara se frammåt och fortsätta kämpa på för att nå våra mål! ;D
Emma har självklart gått med på att hjälpa oss på traven och hålla ridlektion 1-2ggr i veckan med start nästa vecka skulle jag tro (beror på min ekonomi) ;)

Zäter har varit jätte duktig hela kursen och jag är SUPER nöjd över våran insats! Verkligen över förväntan, han lyssnade så bra och de var verkligen stor skillnad på oss som ekipage.
Då jobbade vi separat idag är vi ett lag, vi är ETT och jag hoppas att vi alltid förblir ETT :D

På kursen fick vi jobba med öpnna i skritt och trav, sluta, omvänd volt tillbaka baken ut för att stärka hans bakben och få dem att korsa varandra ordentligt då han har jobbigt med det, visa några galoppfattningar, trava på volter och serpentiner och reglera tempot, korta och länga skritten och sen kommer jag inte ihåg nå mer!


öppna i trav, Foto: Tove Karlsson
(varför Zäter har öronen bakåt är inte för att han är sur utan för att han lyssnar på mig)

Har antecknat flitigt i mitt block vad jag ska träna på för att förbättra dels Zäters bakben och dels hur jag ska gå till väga dem dagarna han inte är med mig :P (dvs bus humör dagarna)

Hälsningar
Misha och Zäter

lektion för Emma

Red för Emma Hugman idag :) Det var den mest givande lektion jag haft på länge!
Zäter var som helt ny häst i slutet av lektionen, de är sådana gånger man känner HOPP framförallt och nu när de har smält in lite mer känner jag även glädjetårarna tränga fram :') (kanske låter övedrivande, men när man tänker tillbaka på min och Zäters jobbiga tider så är det inte så konstigt)
Min häst är helt fantastisk när jag får kontroll på honom och när han lyssnar på mig, enbart på mig!
Waow vilken kännsla att ha "fullkontroll" på en häst, att känna hur man är ETT, att man jobbar tillsammans, att ha fokus på varandra, att kunna lära varandra och framförallt att enbart ha några gram i tyglarna utan att hästen känns som ett ånglok under en, redo att sticka vilken sekund som helst.
Idag var första gången jag någonsin känt att Zäter släppte kontrollen lite och gav mig ansvaret, han tuggade flitigt på bettet och spelade med öronen fram, tillbaka och åt sidorna! Gaaah, så otroligt coolt :D
Det var verkligen en NY häst! Vars tog Zäter vägen liksom? :O

Vad gjord vi då?

FLEXIONS, FLEXIONS, FLEXIONS :D  Både stillastående och i skritt, vänster, höger, vänster, höger.....

I början hade han tankarna i Kina typ och stirrade på allt runt omkring, men med spö och vibbrering och framför allt TID så fick vi honom till slut att koncentrera sig på mig. Vilken kännsla :D
Har aldrig känt den kännslan med någon häst tidigare, as coolt, alla ryttare borde få den upplevelsen!
Fast är det inte den kännslan vi som ryttare söker hos hästen? Att ha "fullkontrol" med några gram i tyglarna och minimala hjälper?

Jag är glad och nöjd med dagens lektion, den var otroligt givande och Emma är en toppen instruktör! Jätte bra på att förklara famförallt ;D
Tusen tack Emma!


löst

Har inte så mycket att berätta idag, eller jo JÄTTEMYCKE men ingen orkar läsa ett A4 så jag gör det enkelt för mig och lägger ut någon bild istället :)


kommer springandes när jag visslar och/eller ropar Zääääter kom hit!


löslongerade lite men han var något okoncentrerad och trött efter att ha ridit ett dressyrpass innan.


körde lite följa John.




Hälsningar
Misha och Zäter

Så här stor är en dräktigt Zaga i 10:onde månaden!



Längtar tills det är dags!
/Emma Hugman

Liviano i skacklarna!

Hejsan alla glada!
Igår var första riktiga försöket med att Liviano ska dra skacklar, och det gick över förväntan :)
Lars har tillverkat skacklar av björkslanor som är mjuka för att inte Liviano ska göra sig illa + att det är ingen fara OM dom skulle gå sönder.
Lars har borrat i skacklarna och satt ihop dom med snören för att dom ska röras lätt i sidled och OM (igen) det skulle släppa av någon anledning på den ena sidan av utmed dragringen så "viker" hela skackeln ut sig och den kan inte fastna någonstans.
Fiffigt eller?!
Jag ska strax försöka att lägga in filmen som blev inspelad när vi "kör" Liviano. Om jag inte lyckas med detta så länkar jag till youtoube!
Håll ut för det kommer mera!! ;D
Kram från stolt Stina

Liviano i skacklarna!!

Hejsan alla glada!
Nu ska jag bara berätta att Liviano har för första gången dragit skacklar!
Lasse har tillverkat dom av björkslanor som han har borrat och dragit ihop med hjälp av rep. dvs OM han skulle få panik och vi måste snabbt ta ifrån honom skacklarna så ska hela skackel grejjen vikas ut och inte kunna fastna någon stans. Fiffi lösning minsann ;D
Ikväll (fre den 9) ska vi fortsätta med vår inkörning och då ska Gabriella filma och ta kort på oss. Såå fortsättning kommer ev redan ikväll...håll ut he he ;)
Hälsningar Stina

Lös longering

Igår tränade jag och Zäter något så fiffigt som lös longering i paddocken, gick jätte bra förutom att han tappade fokus och skulle dyka i djupsnön ett antal gånger och springa en vända förbi min kompis Amanda som filmade.
Men han var jätte gullig och kom springades till mig så fort jag visslade på honom igen :)

Vi körde igenom några roliga trick och sen checkade jag av att han hängde efter mig i varenda rörelse dvs "följa John", dock ramlade jag en gång (de fick vi också med på film), och Zäter han tvärnita och tittade konstigt på mig så att jag började skratta. Även Amanda fick sig ett gott skratt.

Åh jag önskade så att jag kunde få in alla klipp i datorn så jag visa hela världen vilken underbar häst jag har (skryt varning), men tyvärr så vill verken CD skivan eller datorn sammarbeta. Jag ger snart upp!
Jag säger som Tove "Dagens teknik" *suck*

Tro det eller ej men min lillebror är lite mer teknisk när det kommer till datorer så han skulle försöka vara snäll och hjälpa mig i morgon, men jag har ytterst svårt att tro att han kommer klara av det. Hoppas kan man ju alltid! :)

Nu ska jag sova, har släppt ut hästarna i morse och i morgon kör jag "favorit" i repris, men då får jag vila hela veckan fram till helgen när jag har äran av att ha "stall jour" igen...
Låt mig sova!!



Zäter har bytt kropp, visst har han blivit stooor? :O

By the way Fritz är nu ute på blocket.se och hastnet.se  för dig som söker ett gottlands russ att köra och rida :)

fritz


hälsningar
Misha och Zäter

Kan man hoppas att våren är kommen...

I dag känns det verkligen som vår, det är +15 grader i solen och det porlar från taken. Tyvärr så innebär det också att det kommer att rasa ner en stor driva snö från taket rakt ner framför bron som jag måste skotta bort eftersom jag är ensam hemma. Övriga familjen har åkt till stugan i Arjeplog. Anna-Stina med familj har åkt till Årrenjarka så jag tar bort även hennes snödrivor. I morse när jag skulle ta ut hästarna så kom jag inte in den vanliga vägen så jag fick använda mig av branddörren på baksidan. Hästarna är ganska dåsiga i det soliga vädret och det var ingen större fart på Chillag idag. Nova håller på att tappa sin vinterpäls och det är inga små mängder som lossnar. Till och med Chillag är lurvig från hennes päls. Det är väl ett vårtecken.
Här är en bild som jag tycker är så gullig. Det är Anna-Stinas Karin som sommaren 2008 fick ha en liten shetlandsponny till låns några veckor. Karin var då 4 år och ponnyn heter Pinocchio. Karin kallade honom Pinocchinon. Visst är de söta?


Glad Påsk önskar Ingrid


RSS 2.0