Plockepinhelg med Lena och Maria

I morgon är det dags för Plockepin helg med Lena och Maria på Birca. Tyvärr har Lenas flyg blivit inställt pga. "snökaos" i Stockholm så att lektionerna för henne kommer inte att börja förrän kl 14.00.
Detta känns lite komiskt med tanke på att vid tillfället för planeringen av denna helg, diskuterade vi huvuvida vädret "här uppe i Piteå" skulle kunna ställa till det så här tidigt på året ;) Nu blev det istället Stockholmsvädret som spelade oss ett spratt. Vi hoppas Lena kommer fram tryggt och säkert samt att lektionerna blir till belåtenhet!

Trevlig helg!

/Petra

Rid i ridhus!

Söndagen den 6e februari, var det åter dags för gratis ridning i ridhuset på Birca. Fyra ekipage kom för att träna men tyvärr var det nog några som stannade hemma på grund av att det snöat den del innan.

Ingrid som haft en del bekymmer med sin söta Chillag kom för att testa formen. Det jag själv såg av ekipaget från hästryggen, såg riktigt bra ut! Här är ett par som tränar flitigt även på vintern tror jag ;). Vi fick bland annat se lite piaff träning och galoppövergångar.

Själv tränade jag kortad skritt, öppna och sluta samt lite smidighetsträning. Min häst har blivit betydligt smidigare sedan jag började träna med henne i augusti. Detta mycket tack vare bra övningar från Lena samt en fantastisk medryttare. Nu längtar vi till varmare tider så man slipper klä sig så mycket inför varje ridtur. Ljuset har tack och lov börjat återvända så att man snart kan överge pannlampan...

Nästa tillfälle för träning i ridhuset blir 6e mars, då jag hoppas att fler kan komma och träna!

Kom också ihåg, kära Eponamedlemmar att vi har årsmöte i Älvsbyn söndagen den 20e februari.

/Petra


RSS 2.0