Ny kategori: Recept

Det har kommit önskemål om att vi ska dela med oss av recept på alla de goda rätter som tillagas och äts vid våra träffar, kurser m m. Här kommer i alla fall receptet på min potatissallad som jag och Anna-Stina åt vid lördagens grillkväll i samband med Lena-kursen.

Krämig nypotatissallad (4 port)
600 g färskpotatis
2 st färska dillkvistar

1 ask smörgåskrasse
2 st kvistar bladpersilja
2 st äggulor
1 msk vinäger
1 msk kallt vatten
2 dl rapsolja

100 g sockerärtor
1 knippe rädisor
1 knippe grön sparris

1 ask cocktailtomater

1. Skrapa och skölj potatisen. Koka den mjuk i vatten med salt och dill.
2. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av. Skala dem eventuellt, dela dem och lägg i en stor skål.
3. Klipp krassen, grovhacka persiljan och lägg i en bunke för stavmixer.
4. Tillsätt äggulor, vinäger och vatten. Mixa sönder med stavmixer och tillsätt sedan under mixning olja i en tunn, jämn stråle tills dressingen blir tjock som en majonnäs.
5. Skär sockerärtor och rädisor i bitar och lägg i skålen med potatis.
6. Bryt bort den hårda änden från sparrisen (om sparrisen är grov så skala även lite längst ner på stjälken).
7. Dela sparrisen på mitten och koka 30 sekunder i rikligt, saltat vatten.
8. Lyft upp och spola av i kallt vatten i 30 sekunder. Lägg i skålen med potatis och grönsaker.
9. Vänd ner så mcket krassedressing i skålen med potatis och grönsaker att det precis binder ihop grönsakerna.
10. Servera det som blir över av dressingen i en skål. Toppa med delade tomater.

Kan ätas med exempelvis grillat kött.

Ingrid


Kommentarer
Postat av: Anna-Stina

Jag kan bara säga MYCKET smarrigt! Tack Ingrid :))

2010-06-16 @ 17:23:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0