Mintrutor med mandelsmak
225 g margarin
4,5 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao
3 ägg
2,5 dl kokande vatten
Kräm
150 g margarin
1 ägg
150 g riven mandelmassa
2,5 dl florsocker
Garnering
200 g mörk choklad
3 msk matolja
1 krm pepparmintsolja
1. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, smält margarinet och låt det svalna.
2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i margarin, ägg och vatten. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
3. Smält margarinet till krämen och låt det svalna. Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Bred ut krämen i ett jämnt lager ovanpå kakan. Låt stå svalt så att krämen stelnar.
4. Smält chokladen till garneringen över vattenbad eller i mikron. Rör i oljan. Smaksätt med pepparmintsoljan. Pensla eller bred ut chokladen pvanpå mandelmassekrämen. Låt chokladtäcket svalna. Skär kakan i rutor.
Håll till godo, de är jättegoda...