Mer recept
Här kommer receptet på äppelkakan, också den från senaste Lena-kursen.
Äppelpaj från Ekebyhovs slott
Äppelpaj från Ekebyhovs slott
Pajdeg:
500 g smör
13 dl (780 g) vetemjöl
4 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
Fyllning:
20 mindre äpplen, cirka 1.800 g (jag använde 7 stora äpplen)
1 dl strösocker
2 tsk kanel
1. Smält smöret och låt det svalna lite. Rör ner mjöl, socker, salt och bakpulver i smöret och blanda ihop till en deg. Tryck ut två tredjedelar av degen i botten av en stor bakplåtspappersklädd långpanna.
2. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem i ganska tjocka ringar eller rejäla klyftor. Lägg ut äpplena i flera lager i långpannan. Varva lagren med kanel och socker och smula resten av pajdegen ovanpå äpplena. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i 35-40 minuter. Låt svalna och njut med massor av vaniljsås.Ingrid
Kommentarer
Postat av: Ingrid Olofsson
Till Carina: nu väntar vi på receptet på dina goda köttfärsgrillspett.
Trackback